во

Хасо може само една вечер да преспијам кај тебе?

По 20 години Мујо се враќа од странство. Оди кај другар му Хасо и го прашува:

– Хасо може само една вечер да преспијам кај тебе?

– Другар си ми, може да преспиеш, но имам само еден кревет за мене и за жена ми.

– Ајде ти се молам.

– Добро тогаш сите тројца ќе спиеме на тој кревет, ти ќе бидеш во средината…

Утредента се будат и Хасо го прашува Мујо:

– Мујо се беше во ред ноќеска?

– Се беше, само да ти кажам право жена ти цел ноќ ме држеше за к**.

– Не бе, не беше тоа жена ми… јас бев…

– Е зошто ти???

– Сигурно си е сигурно…