во

Шефе, што ќе кажеш на тоа да му испратам од мое име кутија пури на судијата…

Некој млад адвокат требало на суд да застапува моќен бизнисмен, ама се исплашил дека ќе го изгуби, и го прашал неговиот шеф:

-Шефе, што ќе кажеш на тоа да му испратам од мое име кутија пури на судијата со моја визит-карта за да го реши спорот во моја корист?

Шефот, ужаснат од предлогот, му рекол:

-Аууу срам те било што на такво нешто си помислил, тој човек е чесен без дамка во цела кариера, и кај него такви работи не поминуваат. Ако тоа го направиш, само ќе го
налутиш и тогаш гарант ќе го изгубиш спорот.

Но, за чудо младиот адвокат го добил спорот и шефот го викнал да му честита:

-Признај чесно дека ти е драго што не му испрати поклон на судијата.

А младиот адвокат му рекол: Шефе еве чесно ќе ти признаам, јас стварно му ги испратив пурите на судијата… ама на кутијата ја закачив визит-картата на противничкиот
адвокат!