во

Шо е бе, колку е саато па ѕвонеш?!

После полноќ спијат мажо и жената и ѕвоне некој.

Оде мажо отвара гледа комшијата.

Шо е бе, колку е саато па ѕвонеш?!

Абе да ме гурнеш ако сакаш доле у парко?

Абе иди у три пи*ке материне и затворе му вратата.

Жена му прашуе: Кој беше па пцуеш?

Ех кој онаа будала напила се па да о гурнам у парко у 3 сабаале, ма немој.

Абе ти си без срце и душа бе па нели се сеќаваш и на нас се случи и одма ни помогнаа, а саа ти неќеш оди доле помагај на комшијата.

Оде доле и вика: Комшо дека си бе?

– Е тука сум ја ме ја оди да ми погурнеш лулашката да се полулам малко.