во

Јас пак сум крупен мафијаш… Ај да те видам што за психолог си? Пробај да погодиш што мислам!

Двајца патуваат во авион од Мајами за Њујорк:

– Јас сум психолог.

– Јас пак сум крупен мафијаш… Ај да те видам што за психолог си? Пробај да погодиш што мислам! За секоја мисла што ќе ја погодиш, ќе ти давам по сто долари.

– Ама јас сум психолог, не сум гатачка!

– Абе се работи за сто долари, пробај!

– Па, се враќаш од море. Значи сега се сеќаваш колку убаво ти било.

– Браво! Точно! Еве ти стотка.

– Штом ти било убаво, тогаш си бил со жена. И сега мислиш на неа.

– Токму така! Еве ти уште една стотка.

– Покрај тоа, не ти се сака да се вратиш дома.

– Правилно, еве ти уште сто долари…

– Штом не ти се враќа, сигурно си оженет. А штом си мафијаш, сигурно мислиш дека нема да е лошо да убиеш жена ти и да останеш со другата.

– Аха! Еве ти илјадарка!

– Ама зошто илјада? Нели требаше да даваш по сто на мисла?

– Ова не е мисла, туку идеjа!