во

Јас сум таков инает што жената кога ќе ме налути по еден месец не и зборувам…

Си биле тројца пријатели си седат во кафаната, си пијат ракија и се расправаат.

Првиот вели:

– Јас сум таков инает што жената кога ќе ме налути по еден месец не и зборувам.

Вториот вели:

– А јас сум толку инает што кога ќе ме налути по три месеци не и зборувам.

Третиот:

– Јас сум таков инает што жената ме налути уште на првата брачна ноќ и уште не сум ја е… до сега, веќе 15 години!

Другите двајца:

– Доста бе, 2 деца имаш!

– За инает не ја прашувам од кого се.