во

Љубов, те молам поправи ја чешмата во тоалетот, тече од сите страни!

Сопругата: „Љубов, те молам поправи ја чешмата во тоалетот, тече од сите страни!“

(Тој доаѓа и застанува покрај чешмата)

Сопругот: „Дај ми ја клештата“

(Жената излегува од тоалетот по алатот)

Сопругата: „Дали е ова?“

Сопругот: „Не бре, тоа се папагалките!“

Сопругата: „Ова?“

Сопругот: „Ај, може и тоа. Дај ми ги цигарите.“

Сопругата: „Одма.“

Сопругот: „По пат, изгаси го осигурувачот, не сакам да има струја во тоалетот додека работам.“

(Жената зема столица и се качува да го изгаси осигурувачот)

Сопругот: „Да не знаеш каде е конопот?“

(Жената повторно кон алатот)

Сопругата: „Дали е ова доволно?“

Сопругот: „Ајде, да се надеваме, најди ми гумички.“

Сопругата: „Какви гумички:“

Сопругот: „Аман бре, сè ли морам сам. Оние со дупка на средина.“

Сопругата: „Аха, ок. Одма.“

(По алатот и повторно се враќа во тоалетот)

Сопругата: „Овие?“

Сопругот: „Ајде, може ќе фатат.“

Водата почнува да прска на сите страни.

Сопругот: „Па ти не си нормалана, исклучи го вентилот за вода!“

Сопругата: „Каде е?“

Сопругот: „Во подрумот, нормално.“

Сопругата: „А, со што да го исклучам?“

Сопругот: „Со клешти нормално, како и останатиот нормален свет.“

(Таа трча три ката надолу и се враќа задишана)

Сопругата: „Сега во ред е?“

Сопругот: „Да се надеваме. Готово. Ова и дете може да го поправи.“

Жената влегува во тоалетот да ја собере целата вода, ги брише дамките од мастило на плочките, ја брише пепелта од машината за перење на облека и тажно го гледа изгорениот дел од цигарата која стоела така.

Сопругот: „Мораме да купиме ново лавабо, ми падна клештата и пукна.“

Сопругата: „Во ред, љубов.“

Сопругот: „Еј, ај биди добра и направи ми кафе, „цркнав“… и не заборавај да го одвртиш вентилот во подрум…“