во

12 Луѓе кои само сакаа да отидат на кафе, а заминаа со неверојатна приказна

Понекогаш само одењето во кафуле за да јадеме или да запознаеме некого на кафе може да направи да се чувствуваме како да сме во филм. И колку различни типови луѓе има наоколу! Има заљубени парови и само различни ексцентрици. Неволно очекувате да се случи нешто невообичаено.

„Разговарав со убавата сопственичка на кафулето. Одеднаш исчезна во кујната и се врати со огромна пченка: „Утрото ја донесоа од полето. Реколта како шеќер. Ова е за вашите приказни“.

„Постар човек влегува во кафуле и почнува да зборува за својата мачка. Конечно, „Можете ли да им покажете на пријателите филм за него? Чувајте ја картата за да можете да го најдете!“

„Посетител во кафулето изгледа како жената на сликата веднаш зад неа.

„После долго време дојдов во едно кафуле каде ми го прават омиленото ладно американо, а баристата ми рече: „Искрено, ми недостигаше“.

„Ми ставија мечка на масичката бидејќи дојдов сам.

 

Вчера пиев кафе со еден дечко. Кога отиде во тоалетот, еден млад човек кој седеше зад мене ми ја подаде оваа белешка. Нема да има втор состанок.

„Премногу црвени знамиња. Бегај. Биди внимателена, девојко“.

„Ручавме во грузиски ресторан, се беше вкусно, чичко-администраторот беше многу срдечен. Добив чанахи (чорба од зеленчук), не го довршив и побарав да го завиткаат за да го однесам дома“.

„Во тоалетот на кафулето има многу интересен ѕид: седиш и чекаш некој да те касне.

„Само седев во кафуле кога тој одлучи дека ми треба надзор“.

„Седевме до едно корејско кафуле, ситуацијата.

„Тоа е буквално пинцета.”

„Ова го најдов во случајна книга на полицата во кафуле.”

„Честитки! Ја најдовте белешката. Ќе ти дадам 300 долари ако се вратиш овде на 27 мај 2015 година. Збор со код… (покриен со прст).“