во ,

13 Луѓе кои посетиле места каде се снимале познати филмови

Пронаоѓањето на вистинските локации е процедура со која се соочуваат сите режисери. Продуцентите и другите членови на тимот патуваат во различни градови и земји со месеци за да ги најдат вистинските места за снимање. Затоа на големото платно се изгледа совршено и публиката дефинитивно сака да ги посети овие места. Има луѓе кои успеале да пронајдат познати филмски локации, а некои од нив дури и успеале да ја рекреираат сцената.

1. „Оваа сцена е од филмот Гладијатор, ја најдов додека возев во Тоскана, Италија“.

2. Неверојатно како вистинско место може да стане претвори во толку необично.

3. „Не можевме а да не ја посетиме плажата каде што беше снимена сцената за рестартирањето на Џенет за време на нашето неодамнешно патување“.

4. Чудни работи се случија синоќа на едно одлично место за снимање.

5. „Го прославив мојот 40-ти роденден во колибата на Тони Старк“.

6. „Ги посетив локациите за снимање на „Crash Landing on You“.

7. „Бев во Дубровник и решив дека би било забавно да споредам некои сцени од „Игра на тронови“ со локациите.

8. „На Божиќ и Нова Година снимив речиси 200 филмски локации“

9. „Во април 2021 година, го посетив градот на измислениот Castle Rock од филмот од 1986 година „Stand By Me: Return to Castle Rock“.

10. Друга филмска локација. Овој пат од Ant-Men and the Wasp.

11. „Ја посетив куќата во се удри Томи во “Goodfellas“.

12. Посета на познати филмски локации. Dark Knight е прв во редот!

13. „Посетив многу места за снимање од филмот “Breaking Bad“.“