во ,

14 Луѓе чиј ден се претвори во забавна сцена со малку драма

Сите понекогаш сме станале на погрешна нога и денот не ни започнал добро или не ни оди многу глатко. Но, понекогаш секојдневните маки во навидум обична ситуација стануваат толку претерани проблеми што почнувате да се прашувате дали треба да снимите акционен филм за тоа.

„Само што ми падна парфемот во мијалникот“.

„Мама ми го испра омилениот џемпер и еве што му се случи…“

Сè уште не можам да заборавам како на нашата венчавка ги јадевме овие бонбони од сапуница кои беа подарок од хотелот и испадна дека се топчиња за капење.

„Се чувствував многу добро! Се додека не кивнав…“

Мислам дека му ги облеков чорапите на мојот син оваа утро. Свекрва ми ми ја испрати оваа слика…

„Мислев дека мојот сопруг доаѓа. Но, не, тоа не беше тој“.

Кога секој ден е понеделник.

Кога сакате само празнична атмосфера.

„Ја купив оваа кула за мачки, но мојата мачка неможе да се смести во неа.“

Не пијте кафе додека цртате.

„Масата се скрши додека јас лежев во креветот во другата соба“

„Мојата девојка денес купи практично шуплив леб.“

„Стаклото на нашата нова рерна што беше испорачана денес се скрши 10 минути откако ја вклучивме.“

„Мојата машина за сушење алишта откако случајно заборавив маркер во џебот од панталоните“.

Бонус: „Само што сфатив дека сивата мачка која постојано ја гледам низ соседството е всушност најмалку 5 слични мачки“.