во

15 Луѓе од различни професии презентираа колку посебен може да биде нивниот ден

Голем дел од нашето време го поминуваме на нашето работно место, а секоја професија е цел универзум кој крие многу тајни трикови, неочекувани факти и сложени проблеми кои бараат посебни вештини. Сето ова ги тера луѓето да сакаат повеќе да се запознаат со работата на другите.

„Волонтирам во засолниште за мечки во Хрватска и сакав ја да споделам оваа фотографија од овој пријател со вас.”

Лето во Јамал: работник носи специјално одело што го штити од комарци.

„Направив капак за ѓубре за да ги сокријам работите во моето комбе.”

Нивото на доверба помеѓу продавницата и нејзините клиенти

„Се брза, а продавачот е зафатен? Ставете ги парите во оваа касичка. Треба да си земете кусур? Не грижете се, платете денес повеќе, а утре помалку“.

Што гледа водоводџија кога треба да ги замени цевките што се користат за снабдување на зграда со ладна вода

Локалните жители биле вознемирени и повикале полиција кога ова чудовиште излегло од реката Камогава во Кјото. Тоа всушност бил џиновски саламандер.

Овој пожарникар ја запросува својата девојка на најпожарникарски можен начин. И неговите колеги му помагаат!

Вака изгледа селфито на вашето работно место, доколку сте морнар.

Ова е леќа за луѓе со навистина слаб вид.

Патиштата во овој мал град се реновираат, па некои продавачи користат алтернативни начини на превоз.

Кога ја сакаш својата работа и таа те сака тебе:

Овој вистински златен FedEx прстен за безбеден возач

Девојка која работи во центар за диви животни со своето „милениче“

Без наслов, креда, 2019 година