во

15 Мачки крадат храна во слики со мртва природа

Дали барате ново хоби? Можеби треба да ни се придружите во потрагата по мачки кои крадат храна во сликите на мртва природа. Ова е колекција која ја слави потребата за ужина да триумфира над уметноста. Името на сликата, името на уметникот и годината се наведени под сликите.

Still Life With a Cat by Alexandre-François Desportes, 1705

Still Life With a Cat by Sebastiano Lazzari, 1760

Still Life by Abraham van Beijeren, 17th century

Still Life With Cat And Fish by Jean Baptiste Siméon Chardin, 1728

Still Life With Fish And a Cat by Alexander Adriaenssen, 1631

Kitchen Still Life With Fish And Cat by Sebastian Stoskopff, 1650

Still Life With an Ebony Chest by Frans Snyders, 17th century

Still Life With Fruits And Ham With a Cat And a Parrot by Alexandre-François Desportes, 18th century

Still Life With Parrot And Dead Hare by Alexandre-François Desportes, 18th century

La Raie by Jean Siméon Chardin, 1728

Cat With Ray, Oysters, Pitcher And Loaf of Bread by Chardin, 1728

Pantry With Artichokes, Cauliflowers And a Basket of Mushrooms by Alexandre-François Desportes, 1724

A Still Life of Fresh-Water Fish, With a Cat by Pieter Claesz, 1656

A Cat Attacking Dead Game by Alexandre-François Desportes, 18th century

Still Life With a Cat And a Mackerel On a Table Top by Giovanni Rivalta, 18th century