во

15 Предмети чија цел е непозната за повеќето корисници

На многу луѓе им се случува да најдат предмет чија цел не ја знаат. Некои корисници на Интернет објавуваат фотографии од чудните предмети на кои наишле, додека други се обидуваат да погодат за што се користат овие предмети.

1. „Беше во кутијата за накит на баба ми. Дали имате идеја што би можело да биде?“

Одговор: „Изгледа како диспензер за парфем“.

2. „Имам такво нешто, но не знам што е“

Одговор: „Држиш фиба во рацете“.

3. „Што е оваа чудна вилушка?

Одговор: Ова е вилушка e за сечење месо. Со ненејзина помош се држи парчето месо.

4. Можете ли да го идентификувате овој објект?

Одговор: „На сликата е држач за пченкарен кочан“.

5. „Го најдов овој тенок метален алат во алиштата“.

Одговор: „Изгледа како прскалка“.

6. „Ова ми беше испратено со книгата што ја купив. Дали некој знае што е тоа?“

Одговор: „Тоа е бамбусова сламка за пиење и стап за нејзино чистење“.

7. „Го најдов во фиоката дома и сега се плашам да го фрлам“

Одговор: „И јас го имам истото. Тоа е пружински затегнувач“.

8. „Татко ми го покажува ова на секој што доаѓа и прашува што е тоа“.

Одговор: „Тоа е уред за сечење кокос“.

9. „Галеб го испушти ова до мене откако го нахранив“.

Одговор: „Некои видови птици знаат да подаруваат. Штотуку ви подариле парче од школка. Толку кул!“

10. „Идеи за ова?“

Одговор: „Тоа е клип за церада“.

11. „Што е оваа алатка и за што се користи?

Одговор: „Отворач за конзерви“.

12. „Дали некој може да го идентификува овој предмет?“

Одговор: „Тоа е стар телеграфски прекинувач“.

13. „Што е ова?

Одговор: „Тоа е држач за фото рамка. Истиот го имам дома и е стар околу 25 години“.

14. „Дедо ми остави таен клуч. Што може да отвори?”

Одговор: „Оди во банка и прашај што ти оставил дедо ти. Тоа е клуч за сеф во банка“.

15. „Го најдов во плакарот. Мојата сопруга не кажува што е тоа“

Одговор: „Претпоставувам дека е фластер за слабеење“. (Пред да го користите фластерот за слабеење, проверете кај вашиот лекар. И запомнете дека во повеќето случаи, најдобриот начин за слабеење е преку диета и вежбање.)