во

15+ Фотографии кои покажуваат како луѓето ја тотално уништуваат природата

Отпечатоците од коала не се разликуваат од оние на луѓето што само специјалист за отпечатоци може да ја каже разликата помеѓу нив. На овој и на многу други начини, животните се толку слични на луѓето! Тие се исто толку ранливи како и ние и толку е лесно да ги растажиме со тоа што ќе им ги одземеме домовите или ќе ги ставиме во заробеништво.

1. „Морав да го исечам дрво во мојот двор и сега се чувствувам лошо“.

2. Орангутан се обидува да си го спаси домот

3. Амазонски папагал во заробеништво

4. Куче скитник во Букурешт се свило на улица по снежната бура.

5. Овие видри страдаат од излевање на нафта во водата.

6. Поларните мечки јадат ѓубре.

7. Фотографија направена од крајбрежната стража: Нозете и долните пердуви на оваа птици се намачкани со масло.

8. Толку блиску, но толку далеку.

9. Гус, поларна мечка која стана симбол на човечка интервенција

Мечката (1985–2013) беше икона на Зоолошката градина во Централ Парк во Њујорк. За време на неговиот животен век го посетиле над 20 милиони луѓе. Гас се појави во очите на јавноста во 1990-тите кога почна опсесивно да плива во својот базен по 12 часа на ден. Новинарите го нарекоа „невротичен“, „депресивен“ и „биполарен“, правејќи го „симбол на стресовите во животот во Њујорк“.

10. Еве што се случува со желките кога луѓето ќе фрлат шише со газиран пијалок.

11. Коала стои меѓу остатоците од неговиот дом.

Добредојдовте на ефектите од уништувањето на шумите. Оваа слатка мала коала тагува за загубата на нејзиниот дом поради сеча во Австралија. Тие буквално сè уништија. Погледнете колку грдо изгледа областа сега.

12. Еден од најтажните сведоштва за влијанието на човекот врз дивиот свет, дури и во резерват како Националниот парк Кругер.

13. Амбарскiot був во Велика Британија го загуби својот дом поради уништувањето на шумите.

14. Уништен кенгур по пожарите во Австралија

15. Лајзенските албатроси живеат во купишта ѓубре

16. Животните се толку слични на луѓето.