во

16 Докази дека Лондон е полн со необични глетки

Главниот град на Магливиот Албион отсекогаш привлекувал толпи туристи со својата архитектура и историја. А што е со местата каде се снимаа нашите омилени филмови како „Хари Потер“ и „Шерлок Холмс“. Лондон дури беше признат како најатрактивен град во светот.

„Расположение: пиење кафе и да гледаш лисица како оди по покривот“.

„Ова е вообичаена ситуација на нашиот покрив, оваа лисица малце се задржа и успеав да ја сликам. Во Лондон ги има многу и се движат како стаорци на која било површина.

  • Имавме една минатата недела. Бев толку исплашен што заборавив да фотографирам.

Постојките во Лондон се исклучени од патот и не можете да легнете на седиштата.

  • Се сомневам дека кога има барички на патот после дожд или стопен снег, оваа постојка спасува од фонтана под тркалата.

Изненадувања може да се очекуваат и во подрумот на една куќа во центарот на Лондон.

„Еден мој стар пријател е надзорник во една англиска градежна компанија. И 3 долги години го организираа работниот процес во истата куќа. Не го гледам често, но постојано одржуваме контакти. Кога и да прашам за работата, тој ми одговара: „Го копаме подрумот.“ И овој месец конечно заврши. Ми стана интересно како може да се копа 3 години во центарот на Лондон? Тој ми ја испрати оваа слика“.

Џон Сноу е познат овде многу пред “Game of Thrones”

“Веќе 10 години лондонскиот ресторан „Џон Сноу“, кој се наоѓа во центарот на градот, е исклучително популарен меѓу туристите. И иако нема никаква врска со „Игра на тронови“, бидејќи тука стои 150 години и го носи името на познатиот англиски лекар кој живеел на почетокот на деветнаесеттиот век, секој обожавател на серијата смета дека е негова должност да дојде овде.”

Плима и осека на Темза. Разликата меѓу фотографиите е еден ден.

Најмалиот стан.

  • Неговата кирија сепак ќе биде 1.000 фунти месечно.

Пакетите во Лондон можат да се испорачаат со вакво футуристичко чудо на технологијата.

Но, антиката сè уште се пробива низ сите видови иновации.

Уште еден судир на минатото со сегашноста: паметните телефони сега се поправаат во црвената телефонска говорница.

Магливото лондонско утро со мали блесоци на светлина создава куќи на духови.

Се чини дека лондончани можат да научат помалку да работат. На пример, овој знак во лондонското метро е само слика на друг знак.

“Се изгубив во Лондон и ја најдов оваа смешно тенка зграда.”

  • Значи вие Британците ова го нарекувате апартмани?

А во овој хотел во центарот на Лондон, токму на покривот, има пчелни кошници.

  • Не кршете го стаклото!

Еден од подвозниците в Лондон, каде што графитите се официјално дозволени.

А има и посебни „коњски“ пешачки патеки, каде што копчето на семафорот се наоѓа доста високо – специјално за јавачите.

И едноставно лондонска „клупа за еден“ – за оние кои не сакаат непознати наоколу.

  • Стол, ние го нарекуваме ова стол.