во

16 Несекојдневни коинциденции кои докажуваат дека чуда постојат

Од статистичка гледна точка, коинциденциите се неизбежни, но во животот изгледаат како магија. Луѓето активно објавуваат фотографии на интернет на кои се гледа дека имале среќа да се сретнат со многу редок феномен. На овие фотографии околностите се развиле така што е тешко да не се верува во чуда.

1. „Денеска е мојата свадба. А моите родители се разведуваат. И двете мои баби се облекоа вака“.

2. „Моето куче се чини дека има двојник“.

3. Осите направија гнездо на спреј против оси.

4. „Вдомивме мачка. А во моментот на ТВ оди документарна емисија за мојата мачка“

5. „Татко ми ги извади рибарските мрежи и во нив го најде својот стар паричник кој му паднал во езерото пред 20 години“.

6. Белег во форма на јаболко на јаболкото.

7. „Налепницата се совпаѓа со моите шорцеви“.

8. „Прерамките на фустанот ја следат геометријата на мојата тетоважа“.

9. „Слика? Каква слика?”

10. „Не сум го носел мојот костум 18 месеци и во џебот најдов гума за џвакање со рок на траење до денес“.

11. „Купив нов лак за нокти и открив дека нијансата целосно одговара на моите чудни пиперки“.

12. „Јас и мојот пријател имаме по 4 години. Фантастично е. “

13. „Алатот се скрши при работа. Секаде го баравме клучот 13. И тогаш помислив на мојот привезок. Колегите беа особено импресионирани“.

14. „Долниот албум за патувања го направи мајка ми пред 25 години. Го пополнив горенаведеното во 2019 година.

15. „Купив венчаница и испадна дека го носи истото име како градот во кој се венчаме. Дали е ова судбина?

16. „Отидов во продавница втора рака и ја видов оваа слика.“