во

16 Фотографии од Малта кои можат да ги изненадат странците

Кога ја спомнуваме Малта, наидуваме на слики од азурниот медитерански брег, морска храна и древниот ред на витези. Но, всушност, оваа мала земја има толку многу шарени карактеристики што ни се врти во глава.

Малта има свој газиран пијалок

Малтежаните не сакаат Кока Кола и другите странски газирани пијалоци и затоа го создадоа својот уникатен безалкохолен пијалок Kinni, кој стана една од визит-картичките на земјата. Се прави од сок од горчливи портокали, ароматизиран со мешавина од есенцијални масла и зачини, а рецептот се чува во тајност.

Овој кран во Малта е прикажан како жирафа

„Мојата сестра беше во Малта и ми ја испрати оваа слика. Не разбирам за што служат овие врати. Зградата горе е полициска станица“

„Малта. Хотел со 4 ѕвезди. Не најдовме четка во тоалетот и побаравме од персоналот да ја донесе. По 5 дена чекање, го најдовме ова“.

Гулабите се толку штетни за рестораните во Малта на отворено, што во ова кафуле е поставено специјално шише со спреј за да се исплашат птиците.

Во Малта има многу коњски кочии. За животните да можат да ја поднесат топлината, се направени посебни шатори.

Овој ресторан служи сладолед од лимон во лимон.

Рачките на вратите во Малта се посебна форма на уметност.

Во Малта, локалните рибари ги бојат чамците.

Животот на мачките скитници во Малта е повеќе од добар!

Малтежаните се љубезни кон сите животни, но овде мачките се многу почитувани, дури им градат куќи и мачкини села.

Стариот град Мдина беше искористен за снимање на Game of Thrones.

Ширината на тротоарите во Малта

Соседите ја обоија половина од клупата за да ги обележат границите на нивниот имот.

Малта е остров каде елементите на европската, африканската и блискоисточната култура се здружуваат за да го направат патувањето навистина неверојатно.

Библиотека на плажа во Малта

На островот Маноел има село на патки.