во ,

17 Луѓе кои точно знаат што е тоа лоша среќа

Животот е непредвидлив: денес сè оди добро, а утре што и да почнеме да правиме, сè оди наопаку. Храната ќе изгори, ништо не е во ред на работа, случајно се открива тајна од пред некое време. Но, главната работа е да третирате сè со хумор и да не го изгубите умот.

„Вчера купив маица, ја фрлив сметката и ја исправ. Дури тогаш го открив ова. Како можам да го решам проблемот сега?“

„Продавачката заборавила да го извади заштитниот магнет”

„Ролатите со цимет беа во рерна и јас заспав. Кога се разбудив, го видов ова дело на модерна уметност “.

„Едно мало зрнце некако заврши во приклучокот за полнење на мојот лаптоп. И  сега е невозможно да се извади, веќе пробавме на 100 начини“.

„Прв пат се обидов да испечам вафли за роденденот на мојот сопруг.“

„На враќање од кокошарник ми падна кофа со јајца. Од 25 јајца, 18 се скршија.

„Ова ми се случи на работа. Морав да импровизирам“.

„Го мразам овој живот. Ова е третиот десерт што паѓа на овој начин“.

„Ова беше пораката, кога ја добив мојата азиска храна.”

„Животот е комплициран.”

„Работам ноќна смена во магацин за млечни производи и завршувам во 7. Но денеска количката се закачи на рампата на подот и нагло застана. Не можев да завршам во 7.“

„Се разбудив утрово во нашиот нов стан и видов дека светилките се полни со вода.”

„Барем устата ми остана цела.”

„Отидов дома и сфатив дека цел ден сум одел на состаноци со клиенти со огромна дупка во панталоните за која никој не ми кажа.”

„Патував низ целата земја за да се сместам во мојот нов стан. Ова го видов кога влегов. Нема штекери, прекинувачи за светилки, па дури ни греење“.

„Само се обидував да ги исчистам очилата.“

„Ми се скрши копчето додека пишував есеј од 1000 зборови.”

„Еве како печатачот ми ја врати хартијата.“

„Нарачавме торта од слаткарница која требаше прво да ја исечеме за да го дознаеме полот на бебето. Еве што добивме“.

“Девојче е.”