во ,

17 Стари фотографии кои предизвикуваат истовремено чувство на носталгија и непријатност

Едно од главните прашања на нашата дигитална ера е како да не ги изгубиме старите фотографии. Порано вредно печатевме фотографии и ги стававме во албуми. Фотографиите сега се чуваат главно на дискови и флеш драјвови, кои може да се скршат и изгубат.

„Правилата во училиште не беа напишани за мене, така да секој ден се цртав по лицето.“

„Во 2008 година, мојата последна година, бев фан на Курт Кобејн.”

Мислам дека треба да го копирам мојот средношколски изглед од музичкиот фестивал „Кога бевме млади“ во 2010 година.

  • Да ја видев оваа фотографија претходно, ќе ја однесев на фризер со барање да ми ја направи истата фризура.

„Прв пат требаше да се сретнам со семејството на мојата идна сопруга и така се облеков. Овој хокеарски дрес е со мене од 2007 година.”

„Јас сум девојче, имам 9 години. Дедо напиша на оваа слика: „Мајмунот е десно“.

„Мама ги плати овие „професионални“ средношколски фотографии“

„2011, емо фаза. Ако не сте го поминале тоа, дали сте воопшто човек?”

„11-то одделение, 1987. Фотографијата е прашна, а облеката ми е беспрекорна“.

„2006 навистина мислев дека направив нешто навистина одлично“.

„Јас и мојот ѕид во чест на на Елајџа Вуд“.

„Мајка ми ме облече како принц. И навистина беше една од моите омилени кошули“.

„15-годишен гот со избричени веѓи. Мојот очув ме нарече Сонценце“.

„Вака изгледав кога имав 16 години“.

„Јас во 1992-1993 година, имам Мулет фризура.”

„Се облеков вака за мојата матурска вечер.”

„Јас и сестра ми сме облечени како сирени. Инсистирав да ја носам опашката напред“.

„Мајка ми очигледно не беше сигурна во мојата способност да пливам. Оттука и костимот за капење со сошиен стиропор“.