во

17 Урнебесни вицови на кумановски кои ќе ве насмеат до солзи

1. Жалила се кумановка: Брее овија мужи сви са исти!

– Па, кој те е тераја сви да ги пробуеш?


2. Отишија кумановац у Америку и биднаја много гладан. Гледа пишуе HOT DOG и чита у речник у превод вруќо куче и размислија и вика: Ај ќе еду, гледа много људи чекав ред.

Стигнаја на ред кумановац и вика: Бреј кој баксуз сам, од цело куче к*р ми дале.


3. Кумановац на привремена работа во Авганистан: „Од д*кање под туш почна да ми се диза кд врне.“


4. Муж: Жено што направи за едење?

Жена: Ејј, забравила сам да направу…

Муж: ДОБРО АЈДЕ ТИ ЌЕ ЕДЕШ ЌУТЕК, АМА ЈА ШТО ЌЕ ЕДУ!


5. Абе големо коцкариште си биднаја!

-Ај да се кладимо дека не сам?!


6. Трауме од детство:

– Ај испрати ме
– Ај бе иди ти ја ќе те гледам


7. Диву им се на онија људи што забравив да едев, додуше и ја забраву дека сам еја и па зему да еду…


8. У свет:
– „Тражиш превише“

Куде нас
– „Да не сакаш и музичку жељу?“


9. Постоив 3 вида на седи:
– Седи
– Седи миран.
– Седи не ме знаеш!


10. Како почна овој вегетаријанско-веганско лудило, за некоју годину се гледам куде стоју пред кафану с’с кобасицу у руку заедно с’с пушачи..


11. Никад нема да ве биде све док 200 евра за жену су ви много, а за шваљерку малко.


12. У школу
Што е супротно од смејање?
Па професорке е*ање.


13. Како бе е*ање срам да ти е!
Па такој професорке, смејање е: ха ха ха, а е*ање е: ах ах ах…


14. Ја ке гласам за онија што ке уведев још ед’н д’н измеѓу Суботу и Недељу


15. Пред некој д’н на Маврово :
Дајте ми ские и чизме 53 број.
– Кој број?!!
53.
– Па што ќе ти ские?!!


16. Не сам бормашина ама би те будија свако сабајле.


17. Знаеш дека е недеља к’д отвориш прозор и од 3 различни места у маалу брчи усисувач.