во

17 Фоотографии дкокажуваат дека доброто реновирање оди со перфекционизмот

Кога станува збор за реновирање и дизајнирање соби, станови, куќи или дури и парцела, секој пристапува на свој начин. За некои е важно сè да изгледа чисто, други ги интересира односот цена-квалитет, а други ќе се задоволат само со изгледот на фотографиите. Вторите се подготвени да ја вложат душата во секој детал.

„Поставија клима во историска зграда. Градските власти побарале таа да биде обоен во иста боја како и циглите. Импресиониран сум од она што го направил уметникот“.

„Не сум електричар, но оваа работа треба да се цени.“

„Оваа домашна канцеларија е првиот вистински дизајн на ентериер во мојот живот. Сè беше внимателно осмислено и избрано“.

Патека со камчиња која импресионира.

„Ова треба да го наречам прилагоден радијатор, но ќе го наречам уметност“.

„За време на реновирањето ја исчистив розетата на таванот со четка за заби.“

Реновирање на подот во куќата од 1950-тите.

„Најдов огледало во продавница за рециклирање и воодушевен сум од тоа колку совршено се вклопува во мојата спална соба“.

„Конечно ја завршивме кујната. Само околу шест години размислување и завршивме“.

„Дел од старата куќа чував под стакло за луѓето да можат да ценат како е изградена“.

„Тие само поставија нов слој асфалт на патот во моето соседство.“

Тоа е како некој да ја нацртал патеката во Microsoft Paint и да притисне „Пополни“.

Детална шема на плочки.

„Направив тајни кутии во мојот реновиран трем“.

„Само сакав да го покажам совршениот агол.“

„По три реновирања, мислам дека конечно сум среќен со мојата дневна соба.“

„Барав убава масичка за мојот стан, па сам ја направив.“

„На старите скали ризикувавме да си го скршиме вратот. Качувањето и симнувањето сега е многу полесно“.