во

17 Фотографии кои ги откриваат тајните на нашиот свет

Истражувачите прават важни откритија преку експериментирање и напорна работа. Но, не само научниците можат да дојдат до интересни заклучоци. Корисниците на социјалните мрежи често се претвораат во еден вид истражувачи, заборавајќи нешто некаде и на тој начин создаваат забавни ситуации.

Лево се јајцата снесени од стара кокошка, десно од млада.

„Ова е парче стакло е од изолацијата по експлозијата на трансформаторот. Мојот пријател го донесе дома“.

Еве како изгледа плескавица од Мекдоналдс пред готвење.

Оваа сијалица изгоре по 30 години работа.

„Заинтересиран сум за кревање тегови, кошарка и тенис, а и трчам. На фотографијата се гледа нова патика и онаа што ја носев 2 години“.

Мразот се топи во текот на денот и повторно замрзнува ноќе, што доведува до извиткување на рабовите.

„Левата нога ми беше неподвижна 3 недели. Разликата е очигледна“.

„Пита што ја покажува температурната разлика во рерната. На вратата изгледа најжешко“.

Кога гумата ќе експлодира.

Плочките пред касата во стар ресторан се истрошени од годините на услуга на клиентите.

„Мојот пријател има кучиња. Ова е неговата врата од гаражата“.

„Мојот дедо беше механичар. Најдов клуч во дворот што тој никогаш го заборавил“.

„Еден месец подоцна се сетив дека ги оставив чевлите да се исушат надвор. Десната е побела“.

„Оставив зарѓан клуч во чаша надвор. Врнеше дожд, предизвикувајќи формирање на кристали на металот“.

„Заборавив 2 јаболки на мојот компјутер пред 2 недели“.

„Нагло застанав и сирењето излезе од маслинките.

„Имаме бршлен на ѕидот во дворот. Почна да расте низ ѕидот во куќата“.