во

18 Луѓе кои сами создаваат прекрасен мебел и украси

Многу луѓе, обидувајќи се да го обноват ентериерот, прибегнуваат кон помош на дизајнери. Ова заштедува многу време, бидејќи експертите можат да предложат добри решенија за подобрување на просторот во домот или да препорачаат уникатен мебел. Но сепак некои луѓе одлучуваат сами да си го дизајнираат мебелот и просторот.

„Кога живеете во стан под кирија, а кујната нема доволно простор“.

„Еве некои од моите дела што би сакал да ги покажам. Сам ги правам овие витражи“.

Масичка од изделкано дрво.

„Наидов на слика од светилка направена од додекаедони. Решив да направам лустер со слична форма. Тоа е кул и дава многу светлина“.

„На мојата сопруга и направив маса за нашата годишнина, а потоа ја оставив во ИКЕА! На етикетата наместо цена напишав „Среќна годишнина Пејџ!“

Човекот со светилка. Изработен е од полипропиленски цевки и фитинзи.

„Решив да го променам дрвениот ѕид на нашата нова селска куќа со техниката на жичана уметност. Користев клинци и 200 метри врвка“.

„Направив забавно осветлување за мојата дневна соба.“

„Минатата година му направив кревет со џип на мојот најстар син, а оваа година најмладиот доби кревет со булдожер за неговиот 3-ти роденден!“

Авторски часовник од масивен јасен.

Подна ламба од арматура

„Решив сам да го направам речиси целиот мебел за станот. Почнав со гардероберот. Вкупната цена е 27 долари и може да се смени за една минута по потреба“.

„Направив шкаф на жена ми“

Светлечки ѕиден панел „Малиот принц“.

„Направив полица ракета за мојот син.“

„Купив буре од 200 литри и од него направив софа.“

„Мојата сопруга навистина сака да создава божиќна атмосфера дома. Понекогаш можам да стојам и да го гледам ова со часови“.

„Од октомври, жена ми почна да се нервира за каминот. Се борев со нападите најдобро што можев, но мојата сопруга влезе во коалиција со ќерка ми и заедно победија“.