во

18 Луѓе чие љубезно срце не импресионираше денес

Светот е полн со грижливи луѓе. Тие ја забележуваат секоја ситница: случајно паднати клучеви, неисечен тревник, слушаат шкрипењето од ѓубрето и по некои специјални знаци знаат кога на друго лице му треба помош.

„Мојата пријателка библиотекарка се облекува како Елса, па времето кога таа им чита на децата изгледа магично.”

„Направив тирамису за да им се заблагодарам на другите луѓе. Им го давам и им кажувам дека во една од 10-те порции има цреша за среќа. “

„Црешите, се разбира, ги има во секоја порција.

„Не ми требаат расни кучиња. Кучињата од шинтерите се најслатки“

„Другите мои птици го отфрлија и го колваа ова мало пиленце, но ќерка ми реши да се увери дека е добро“.

„Пред четири години свирев гитара на пазар и добив компири, џем и јаткасти плодови. Сеќавањата на овој настап ме топлат кога се чувствувам осамено“.

„Баристата во Старбакс ми донесе второ кафе. Не ѝ се допадна како испадна првиот цртеж и го преправи. За малку ќе заплачев“

„Мојот сосед е медицинска сестра и поради нашите напорни распореди ретко се наоѓаме да разговараме. Вчера излегов да го косам тревникот и го искосив и нејзиниот. И ова утро го видов овој знак“

„Благодарам“.

„На баба ми и нејзините стари корги кучиња им купив фарма за да може да продолжи да работи она што го сака“.

„Баристата забележа дека имам паричник во стилот на Хогвортс и ми го направи кафето едноставно магично“.

„Мојот дедо, кој порано работел како пожарникар, не можеше да го прослави роденденот со семејството. Затоа повикавме противпожарно возило и момците дури му ги вклучија сирените“.

Група луѓе засадиле различни дрвја во шумата за ова да се случува секоја есен

„Училиштето формираше клуб чии членови пуштаат бесплатни канцелариски и хигиенски средства за сите деца на кои им се потребни.

„Мојот син има аутизам, тој навистина сака кученце. Му кажав колку е важно да се грижи за него. И денес го видов како го врзува своето плишано куче во сигурносен појас“

„Една жена ми остави бакшиш од 1.000 долари. Исклучително сум ѝ благодарен“.

„Бакшиш: 1000 долари. Вкупно: 1064,41 долари. Со среќа!”

„На годишнината од моите соседи, решив да им испечам колачиња“.

„Се враќам од работа и добивам повик. Началникот на одделот ги загубил клучевите и сакаше да погледнам на автобуската постојка. Ги прегледав околните снежни наноси – не. Гледам на автобуската станица – ги нема“

„На постојката има киоск. Чукам, прашувам и ми ги даваат клучевите. Благодарение на луѓето, благодарение на таквите мали нешта продолжуваме да живееме среќно“.

„Мојот поранешен шеф слушна шум на шкрипење од корпата за отпадоци, го најде ова чудо таму и го донесе во канцеларија. Наскоро се пресели во неговиот стан и прерасна во дрска бело-црвена мачка“.

„Ја изгубив работата. Бидејќи живеам сам, не чувам храна. На 31 декември фрижидерот ми беше празен. Прв пат бев толку гладен, но не бев навикнат да прашувам“

„И тогаш еден мој пријател дојде да ме посети. Не знам кога, но погледна во фрижидерот, излезе и набрзо се врати со еден куп храна. И имав полн фрижидер!“