во

18 Пронајдоци на кои може да им се додели Нобелова награда

Колку често доаѓате до луди идеи кои никогаш не се остваруваат? Накитот направен од вилушка за еднократна употреба или гаџетот направен од бејзбол палка и клип за тоалет беа исто така нечии идеи, но станаа реалност благодарение на инвентивните мајстори.

„Мојата 6-годишна ќерка го измисли ова и сега паметно избегнува да зборува за тоа како се чувствува“.

Пикник на лулашка? Зошто да не!

Кому му треба диско топка кога имаш диско робот

Изненадувачки удобно.

Вистинско чудо!

„Бев многу горд на мојата работа додека не ми рекоа дека не изгледа толку добро“

„Дали ви се допаѓа мојот сосема нов џемпер направен од влакненца од сушарата?

„Не знам зошто го направив овој стол“

„Ја најдов оваа вилушка кај брат ми. Како одговор на прашањето „Зошто го направи тоа?“ го донесе својот iPad и веднаш ми стана јасно се“.

„Писоар во дворот на пријателот“

„Големината не ми одговараше.“

„Сакав да го пробам ова фенси изматено кафе, но немав при рака миксер…“

„Не фрлајте ништо“, помисли шефот и закачи скршена канцелариска столица на мојот велосипед.

Како да пиете вода навечер без да го оставите топлото ќебе

„Моите пријатели понекогаш бараат од мене да направам чудни предмети.“

Нека биде светло!

За љубителите на необичен накит

„Мама ја направи. Дами и господа, ви подарувам вазна од парче ткаенина и цемент!“