во , ,

18 Тетоважи кои дури и противниците на оваа уметност тешко дека ќе ги осудат

Според една неодамнешна студија, најчестите барања во салоните за тетоважи се тетоважи со рози или популарни цитати. И покрај тоа, за многумина тетоважата е многу важен чекор во животот и тие не се подготвени да изберат слика од каталогот.

„Татко ми почина во 2016 година. Вчера направив тетоважа во негово сеќавање“.

„Тетоважа во чест на мојот пријател кој почина пред неколку години. Тој е оној кој ја насликал оваа слика“.

„Мојата 78-годишна пациентка ме праша пред неколку месеци дали можам да и помогнам да прешкрта една работа од списокот со желби. И денес е денот“.

„Вчера ја направив мојата прва тетоважа. Во чест на баба ми“.

  • Живеев со баба ми кога бев тинејџер. Секое утро пиевме кафе заедно и разговаравме. Секогаш ставаше кармин на усните и јас ја нарекував мојата „згодна баба“ кога бев мала. Навистина, навистина ми недостигаш!

„Мојата прва тетоважа е кларинет што го направи татко ми“.

„Се преселив од Сиднеј во Ирска кога имав 10 години. Сега имам 20 години и ова е мојата прва тетоважа.

„Мојата мачка влегува во собата“.

„Мојата помала сестра и јас направивме соодветни тетоважи.

„Јас и моето куче.

„Во чест на едногодишното патување низ светот.”

„Тато почина минатиот викенд, а јас ја повторив неговата тетоважа во негово сеќавање“.

„Три генерации тетоважа“.

„Портрет на мајка ми“.

„Портрет на мојот најдобар пријател“.

Тетоважа која не им остава шанса на оние кои поставуваат глупави прашања.

„Знаеш дека е засекогаш, нели?

„Мојата ќерка направи чудовиште од хартија во боја и го замолив мојот тату мајстор да го направи тоа“.

„Портрет на мојата мачка“.

„Тремот на куќата на баба и дедо“.