во ,

18 Фотографии кои докажуваат дека споредбата е најдобриот начин да го запознаете светот

За да ја разберете големината на непознат објект, треба да го споредите со нешто познато. Се разбира, сте слушнале дека тигрите Амур се сурови џинови, а на позадината на планините еден човек изгледа како ситно зрно песок. Сепак, само фотографиите можат да ја пренесат вистинската големина и да ве натераат да го задржите здивот пред глетката на моќта на природата.

1. Меѓу величествените планини на Хаваи ќе се чувствувате како зрно песок

2. Спортистот и актер Хафтор Барнсон (2,06 м), неговата сопруга Келси Хансон (158 см) и кошаркарот Џорџ Бел (2,34 м)

3. „Баба одгледа џунгла пред влезната врата (мојата жена за мерка)“

4. Уметникот Стивен Пол Џад создаде слика од 20.000 коцки

Вака изгледа сликата во процесот на работа.

5. Пештерата на змејовото око во Велика Британија

6. Морската желка е најголемиот претставник на својот вид. Овие џинови растат до 2,5 метри во должина и можат да тежат речиси еден тон

7. Ова е подводниот дел од сантата мраз во споредба со човекот

8. Шепата на тигарот Амур

9. Девојчето и нејзиното куче или мечка?

10. Оваа џиновска инка е прелевање на брана во Калифорнија. Не изгледа толку страшно за време на суша

11. Брат ми носи чевли број 50. Вака му изгледаат свечените чевли.

12. Некогаш, џиновски мрзливци живееле на топли острови во близина на луѓето. Некои поединци растеле и до 3 m во должина

13. „Го видов овој огромен афион во Германија“

14. Кратер од огромна бомба што Британците ја поставиле под германските позиции за време на Првата светска војна

15. ISS изгледа како играчка на позадината на Месечината

16. Бодибилдерот Илја Ефимчук