во ,

19 Среќници кои случајно создале фото ремек-дела со малку магија

Некогаш гледаме нешто чудно во реалниот живот или на сликите, потоа погледнуваме повторно и сфаќаме дека тоа е само илузија. Корисниците на Интернет споделуваат фотографии од визуелните трикови што ги виделе. Некои од нив се лесни за разбирање, а некои не толку многу. На пример, ни требаше долго време да разбереме зошто кучето има човечко лице и зошто нешто не потсетува на вистински диносауруси.

Оваа сенка личи на личност.

Куче химера.

Огромен микрофон?

Овошје со заби.

Мачката издишува оган.

„Овој домат од мојата градина изгледа како да е сошиен“.

Куче со две страни!

Изгледа како НЛО.

Изненадена госпоѓа.

Ова куче има човечко лице.

Рефлексија на мачка и дрво.

Ова е мачка-пајак.

Богомолка на шофершајбната.

Мачка на облак.

„Од овој агол, изгледа како да недостасува задното тркало на мојот автомобил.’

Ова не е река, туку планина.

Тие изгледаат како диносауруси.

„Моето куче ја загуби главата“.

„Патиките на мојот пријател изгледаат како да врескаат“.