во ,

19 Татковци кои знаат како да се шегуваат

Сигурно малкумина ќе негираат дека татковците имаат посебна смисла за хумор. Дали мајката ќе трча од кујната во собата на детето за да му покаже кул компир или да се фотографира во епска снимка со гуска? Малку е веројатно, бидејќи такви необичности може да се очекуваат само од главата на семејството.

„Тато штотуку влезе во мојата соба да ме праша дали овој компир личи на фока“.

„Се потроши гумичката за молив, па таткото дошол до брилијантно решение.“

„Се разбира, тато, можеш да направиш снешко со децата…“

„Не сакам да се фалам, но еве го мојот семеен автомобил. Сивиот зад столбот“.

„Се разбудив со температура 39. Во куќата нема мраз, но татко ми ми даде вреќа со замрзнат зеленчук“.

„Тато се обиде да ја испече роденденската торта на мајка ми… Се обиде“.

„Тато секогаш остава храна на неочекувани места. За среќа, овој пат во фрижидер, но повторно во оваа позиција“.

Кул. Моето дете го прави истото бидејќи има само 4 години. Кој е изговорот на татко ти?

„Слика од татко ми со патката што ја одгледа. Името на патката е Арнолд“.

Тато вети дека ќе оди на санкање – Тато сакаше да се повози.

„Уште еднаш го затекнав татко ми како седи на Интернет.“

„За татко ми јас сум уште дете. Ми го донесе ова “.

„Се прашувам што Дедо Мраз ќе и донесе на ќерка ми оваа година?

Мислам дека е велосипед.

„Не можев да најдам број 5 за роденденската торта на ќерка ми – морав да импровизирам.“

„Го прашав мојот 17-годишен син што сака за појадок. Неговиот одговор…“

„Желбата на татко ми да ги држи верверичките подалеку од храна за птици отиде предалеку.“

„Значи, татко ми ја затвори кутијата со житарки откако реши да јаде синоќа.“

Очигледно сакаше чипс.

„Сладоледот што татко ми „великодушно“ ми го остави“.

„Татко ми зготви месо, ми даде чинија и си замина (јас така мислев). По 2 минути го кренав погледот: тој само стоеше таму и гледаше да ја види мојата реакција.“

„Мојот син ме замоли да нацртам Спајдермен. Не му беше смешно“.