во

19 Фотографии докажуваат дека животот понекогаш може да ве изненади

Животот одвреме-навреме ни носи разни изненадувања. Некои нè прават среќни – како изгубен венчален прстен кој случајно бил пронајден многу години подоцна. Но, ситуацијата со паднатата полица од кујната може да има сериозни последици, иако заврши безбедно благодарение на супермоќите на кафематот. Сепак, секое од овие изненадувања секогаш го прави животот посветол.

„Ги најдов овие стари предмети во гнездо на глувци кога моите родители реновираа пред 15 години. Оттогаш ги чувам“.

„На трупецот во мојот двор има неколку различни видови печурки кои растат на него.“

„Најдов пакување чоколада од 1981 година во замрзнувачот на мојата прабаба. Неверојатно, тоа е таму 40 години“.

Печат во водата.

„Малиот октопод што го најдов во школка.“

„Денес под куп лисја најдов изгниени фармерки. Мислам дека се таму најмалку 2 години“.

„Вака изгледаат јајцата за појадок што ги спремив денес. Веројатно треба да добијам лотарија“.

„Најдов исушени алги. Едниот крај беше заглавен во песокот, а другиот исцртуваше совршени кругови, вртејќи се на ветрот“.

„Низ отворот за воздух видов дека некој глодар чува ореви и желади во мојот автомобил“.

„Видов фрижидер полн со сапун во гаражата на еден пријател. Ова се работи на неговиот вујко, но никој не може да објасни зошто му требаше сето ова“.

„Тато и неговиот пријател ја пронајдоа чизмата што Рис Витерспун ја фрли од карпа додека го снимаше филмот „My Walk in the Wild“.

„Отидов на прошетка во планина и наидов на кауч.“

„Најдов исушена детелина со четири листа кога решив да прелистам збирка песни од 1889 година“.

„Забележав процеп на дрвото што личеше на око.“

„Печурки кои сами никнаа во мојот двор во форма на прстен.“

„Моите бројки за километражата се во совршен ред: една 1, две 2, три 3 и четири 4.“

„Налетав на стар часовник што беше оставен на паркинг во супермаркет.“

„Пред една недела кафематот ми го спаси животот“

„Бисквитите со форма на животни што ги купив беа само коали“.