во

19 Фотографии кои го прикажуваат секојдневието во Данска

Три смешни факти: нема збор за „те молам“ на дански; данското знаме е најстарото во светот; во Данска никогаш нема да бидете на повеќе од 52 километри од океанот. Данска, исто така, постојано беше препознаена како една од најсреќните земји во светот и сè уште е една од првите три во извештајот на ОН за светската среќа.

Само бесплатна станица за поправка на велосипеди.

„Ова е слика од паркот на елени недалеку од мојата куќа.“

Во Леголенд, идејата за конструктор е насекаде – овде, низ паркот, можете да видите различни животни од Лего на најнеочекуваните места.

„На фотографијата се излупени компири во тегла со вода за 2,30 евра. Ми објаснија дека се користени за некој десерт.“

Обична улица во Данска.

На семафорите Викинзите ви покажуваат да поминете или да чекате.

Библиотеката во културниот центар Док1 е целосно автоматизирана.

Скала со шини од страна, на која можете да го поставите вашиот велосипед за да не го влечете по скалите.

Овде кришка со намаз може да изгледа како леб со парчиња чоколадо.

„Најдов врата што води до теренот.“

Автобусите во Данска покажуваат знак со кафе кога возачите имаат пауза.

Продавницата наречена Летечки тигар продава минијатурни колички за пазарење (со големина на фигура на Лего).

Еден од ТВ каналите е домаќин на бесплатни филмски вечери на отворено низ Данска. Различни компании се приклучуваат и дистрибуираат бесплатни закуски.

Еден колеџ во Данска користи скенирање на вените како идентификатор.

Тука дури и автобусите се украсени за Божиќ.

Знак во самопослуга на кој се прикажани различните видови јаболка достапни во Данска во зависност од месецот.

На коловозот можете да најдете знак на кој пишува: „Бидете внимателни. Ова е местото каде што жабите го преминуваат патот“.

Овој камп во Данска има специјална табла за изгубени чорапи.

Ова се нарекува блескаво ноќно небо. Фотографија направена на полноќ.