во ,

20 Грди куќи од Аделаида кои се чудни, уникатни и смешни

Архитектурата е уметност која не само што бара многу креативност, техника и вештини, туку и огромна количина на мозочни клетки. Меѓутоа, понекогаш гледате во некоја куќа и чувствувате дека мозочните клетки на архитектот сигурно спиеле додека ја правеле.

Инстаграм профилот ‘Ugly Adelaide Houses‘ има мисија да ги разоткрие смешните, чудни и уникатни дизајни на куќи забележани во крајбрежниот главен град на Јужна Австралија. Во галеријата подолу погледнете некои од нивните најурнебесни објави.