во ,

20 Луѓе кои секогаш се стремат кон совршенство

Сигурно не еднаш сте слушнале дека луѓето се делат на перфекционисти и нихилисти. Се разбира, оваа поделба е условена, но сепак има зрно вистина. За перфекционистите се е подрередено и систематизирано. На работната површина никогаш нема да има „непотребни“ работи, а облеката во гардеробата ќе биде совршено свиткана. Но, ова се очигледни знаци, а што ако има и неочигледни? Како на пример собирање нешта, совршена снежна топка или фотографија на која внимателно се измерени сите „состојки“.

„Еден педантен и уреден цимер во студентскиот дом ги изцрта границите надвор од кои не смееме да одиме со чевлите“.

„Моите соученици велат дека ги фаќам најдобрите белешки.”

„Колекцијата очила на татко ми од 1964 година“.

„Во кујната во нашата компанија има житарки за сечиј вкус, за да може секој да појадува.”

  • Зошто кутијата на Cheerios е наопаку? Дали можете да го поправите тоа? И те молам извести ме за да можам мирно да спијам вечерва.
  • Некој ја отворил наопаку. Анархија!

„Моето ново поло доаѓа со екстензија за маска за лице.”

  • Конечно открија начин како да ја сокријат двојната брада.

„Мојата колекција на Hot Wheels, подредени по боја“.

  • Најдобриот перфекционизам.

„Го освоив совршеното бело тркало од Божиќната лотарија“

„Моите родители носат песок од различни места што ги посетиле. Името на секое место е напишано на бели етикети“

Домашна канцеларија во стилот „розовата никогаш не е премногу“

Кога нивото на перфекционизам и грижа е толку високо што го засега и најмалиот миленик

„Направив куќички од кал за мојот хрчак Роборовски.”

„Направив совршена снежна топка“

  • Ја фрли?
  • Не, сè уште е на мојот трем.

„Телефонската футрола на мојата сопруга одговара на масата во дневната соба“.

„Во нашата работа потребна е ваква поделба на работниот простор во зони“

  • Некој има опсесивно-компулсивно нарушување.

Патки, наредени по колони

Совршен триаголник помеѓу праговите на два прозорци

„Зраците на сонцето што минуваат низ мојот аквариум совршено ги осветлуваат копчињата на шпоретот.”

Чист кошмар

„Ги запишав марките на сите јаболка што ги јадев за време на карантинот“.

„На работа случајно добивме премногу сапун на работа, па решивме да направиме пирамида од него.”

Чаша за мрзливи перфекционисти

Во шолјата има место за искористени кесички чај – во случај да сте премногу мрзливи да отидете во корпата.