во

20 Фотографии кои покажуваат какво е секојдневието во Австралија

Австралија е земја со уникатен пејзаж и уникатна флора и фауна која привлекува многу туристи секоја година. Но, сепак, некои луѓе избираат да го сакаат овој континент од далеку. Не можеме да не се согласиме со нив бидејќи постои можност да најдете пајак во микробранова печка или змија во креветот.

Омилен тип на порака: Сестра ми во Австралија испраќа слика од она што овојпат се вовлекла во нејзината куќа.

„Мајка ми имаше кенгур и тој ги носеше прстените на нејзината свадба“.

„Мајка му на еден пријател го собира она што го нашла во нејзиниот дом“

„Во Австралија живеам 28 години, но првпат се сретнам со ваков инсект. Импресивно!“

Типичен фактор на ризик на работното место

Пајаците ги обвиткуваа своите мрежи околу светилката. Да, ова е Австралија…

Обичен понеделник

Змија бега од дождот греејќи се на електрично ќебе во детската соба

„Денес го запознав овој убав човек на островот Ротнест“.

Австралиски молец. Патем, тој лета

Ноќе сите живи суштества излегуваат на улица. Најмногу опосуми

Кога австралиското животно не е отровно (што е ретко), тоа започнува психолошки напад

„Одам на училиште и го наоѓам овој пајак на рамката од вратата“

Питон kој бара храна. Не е опасно за луѓето, но сепак може да ве исплаши

Само во Австралија

Кенгур: Ги уништува вашите автомобили од 1901 година

„После 9 месеци во Австралија, конечно ја видов мојата прва дива австралиска змија, питон кој се сонча.“

„Татко ми живее сам во австралиската околина и се грижи за семејство на диви кенгури. Денес ми ја испрати оваа слика“

„Видено во Сиднеј. Некои идеи? Еден пријател вели дека тоа е питон или црна Аспида“

„Кога пријатели од други земји ќе ме прашаат како изгледа Австралија, им ја испраќам оваа слика.“