во ,

25 Работи од Италија кои ќе ве изненадат и воодушеват бескрајно

Италија, како и секоја друга земја, има свои знаменитости и особености. И тоа не е само Колосеум, Венеција или пица. Постојат и други куриозитети кои ги воодушевуваат патниците. На пример, обоени патни знаци и тркачки службени автомобили.

1. Овие „велосипедски камиони“ се користат во тесните улички на Рим за доставување пратки.

2. Малиот камион за ѓубре лесно маневрира низ тесните улички на Фиренца.

3. Уличниот уметник Клет Абрахам ги претвора здодевните италијански улични знаци во минијатурни уметнички дела.

4. Пармезан може да се купи дури и од автомат.

5. Зебра во Верона.

6. Имаат службени возила Ламборџини на аеродромот во Болоња.

7. „Тоа се мали шишиња маслиново масло што ги купив во Италија“.

8. Овој автомобил е толку мал што може да се паркира нормално на тротоарот.

9. Овде, вкусовите на бонбоните Тик Так се именувани по земји.

10. „Во градот Лидо ди Јесоло има специјални колички на плажа за инвалиди“.

11. На оваа бензинска пумпа има парк за кучиња.

12. Овде сè уште работат телефонски говорници.

13. Во некои супермаркети можете да видите електронски ценовници.

14. Венецијанска брза помош

15. Пожарен излез во Венеција.

16. „Ги видов овие тегли Нутела во една италијанска продавница“.

17. Вечера на балкон во еден од италијанските ресторани.

18. Вака оваа клиника покажува кои лекари се слободни, а кои зафатени.

19. „Моите роднини се Италијанци и имаат решетка за пармезан за специјални прилики“.

20. На аеродромот во Рим можете да видите мијалник кој има вградена славина со вода, сапун и машина за сушење раце.

21. Овде можете да видите полициски автомобили Ламборџини.

Тие се користат за патроли на патиштата, па дури и за транспорт на органи за итна трансплантација.

22. Вака се служат колбаси во ресторан во Абруцо.

23. Во Торино има зграда со пирсинг.

Ова е инсталација на современа уметност. Создаден е од архитектот Корадо Леви во 1996 година.

24. „Го купив ова мало пакување тестенини во Италија“.