во

27 Фотографии кои ги прикажуваат Обединетите Арапски Емирати од поинаква перспектива

Многумина ги поврзуваат ОАЕ со шеици, бели плажи и луксузни хотели. Но, не сè што блеска е злато. Многу поинтересно е животот во оваа земја да се гледа од другата страна, за која туристичките водичи не раскажуваат.

Поставен е токму среде пустина, на пресекот на две песочни ленти.

  • Почекајте уште 5 години и на овие улици ќе се појават високи згради.

Сакате навистина луксузно такси? Еве Мекларен

„Пушти ме… Заборавив дека ова е Дубаи. 10 часот и е 40°C“

Ништо невообичаено, само песочна бура во градот

„Не сум како сите други, сакам нешто егзотично. Мојот хотел се наоѓа во „другиот Дубаи“

Помрачување на Сонцето. Снимките се направени веднаш по изгрејсонцето.

„Држете се на дистанца, мајка ми ме чека дома.

„Поминав покрај ресторан и вработен почна да ме кани на шега. Ми рече дека имаат најдобри цени“

„Потоа ми донесе зеленчук. Да јадам нешто, додека ја чекам мојата нарачка. Тие се на сметка на куќата. Свеж зеленчук на пеколната жега – Никогаш не сум сакал зеленчук толку многу како во ОАЕ. ”

„Напуштена продавница за автомобили во Дубаи. Јас сум првиот што го преминал прагот после 8 години“

За жал, понекогаш ОАЕ не се само за најчистите плажи со бел песок

„Изнајмив хотелска соба: 1.800 долари за два дена. Отидов во локална продавница и наидов на вакви производи“.

На плажите се достапни автомати со креми за сончање. Слична услуга може да се најде насекаде

„Има многу асфалт, а каде што нема има само песок и нечистотија. Нема тротоари, само се оди по мала посебна делница од главниот пат. Малку е страшно“

„Го видов мачето како трпеливо го чека лифтот.”

Птицата, исто така, очигледно ги научила правилата на бонтонот, тивко чекајќи да се отворат вратите на метрото

Типичен ден на локална плажа. Во позадина е најголемото панорамско тркало во светот.

Ова е Старбакс во Дубаи. Дефинитивно е шарено.

Среќавате кокошка или петел на улица? Зошто да не?

„Мојот братучед, кајакар, го уловил најдобриот кадар од Дубаи што сум го видел некогаш.”

„Имав 24-часовен престој за само 40 долари од ноќ. Ова е причината зошто секој треба да користи Airbnb“.

„Ќе се налутев, но потоа забележав.

„Многу ми е жал, навистина не ме бива за паркирање.”

Прошетка во Дубаи. Толку различно, а сепак толку живописно

Поглед на Дубаи ноќе од Бурџ Халифа

Хм, неочекувано

„Денеска во ОАЕ врне снег со град, никогаш досега не сум видел такво нешто овде.”

„Мојата шефица чисти куќи на богати луѓе. Тоа и е втора работа со скратено работно време“

„Таа само што ми донесе вреќа за ѓубре, велејќи: „Ова е евтин темјан што некој го оставил во куќата“. Изгледа не им треба и треба да се фрли“. Внатре најдов темјан од скапоценото дрво од уд“.

Поглед на градот од птичја перспектива. До следниот пат, прекрасен Дубаи!