во

Добар ден Трпе, сигурно се прашувате која сум јас…

Му ѕвони телефонот на Трпе од непознат број:

– Добар ден Трпе, сигурно се прашувате која сум јас.

– Да.

– Јас сум психијатар.

– Повелете, како можам да ви помогнам?

– Ситуацијата за која ви се јавувам е малку незгодна. Јас сум психијатар на вашата бивша. Веќе доста време не дошла на третман, јас сум малку во криза со пари, а за една недела одам на одмор во Грција. Може ли да ве замолам да ѝ испратите една СМС порака дека ви недостасува?!