во

Душо, вечерва ќе задоцнам, имам состанок…

Мажот се вади и ѝ вели на жена си:

– Душо, вечерва ќе задоцнам, имам состанок.

Жена му, стара хиена, видела каде одат работите. Почнала да му копа по џебовите и ја открила следнава белешка:

– „Те чекам вечерва во 10 часот. Да јадам петле со бел сос!“

Го почекала жена му да излезе од бањата и му рекла:

– Добро, ќе те пуштам на состанок под услов да имаме с*кс сега и веднаш!

Немало како – се согласил, го исцедила до последната капка сила.

Пристигнал тој кај љубовница – ама нема сили за с*кс… Љубовницата од досада почнала да му буричка по џебовите, за да види дали белешката е уште таму и изненадување
– наоѓа друга белешка на која пишува:

„Кучко, јади му го сега умреното петле, а белиот сос се изеде дома!“