во

Знаеш ли ти Мујо кој бил Александар Велики?

Разговараат Мујо и Хасо:

– Знаеш ли ти Мујо кој бил Александар Велики?

– Не знам.

– Тоа ти бил еден голем војсководител кој го освоил пола свет во негово време.

– Откај сега ти стана толку паметен бе Хасо?

– Види Мујо, тоа го научив на вечерно училиште, сега одам таму секоја среда од 8 до 11 саат.

После една недела еве ти го пак Хасо:

– Мујо, знаеш ли ти кој бил Наполеон?

– Неам поим.

– Сега ќе ти кажам, тоа бил голем војсководител кој ја освоил пола Европа, а бил поразен во битката кај Ватерло.

– Добро Хасо, а ја тебе нешто да те прашам:

– Знаеш ли ти кој е Суљо Хаџиасаносмановиќ?

– Првпат слушам.

– Епа Хасо, тоа ти е еден тип кој секоја среда ти ја се*са Фата додека ти си на вечерно училиште.