во

12 Урнебесни фотографии докажуваат зошто некогаш е подобро да платите поскапо

Ужасна хотелска соба или фризер кој ве потстрижува практично бесплатно, но потоа ви е срам да излезете од дома – Колку и да сакаме да штедиме, во некои ситуации сепак е подобро (и поекономично) да дадеме повеќе пари.

Кога купуваме нешто или плаќаме за некаква услуга, нормално е да сакаме да најдеме поевтина варијанта.

Но, во некои случаи, повисоката цена навистина значи и подобар квалитет, па не би требало да штедиме.

Неколку смешни фотки од луѓе кои одлучиле да заштедат на погрешни работи:

„На AliExpress видов многу евтина гребалка за мачки и си помислив дека не може да биде многу лоша. Не можам да престанам да се смеам“.

„Денес сам си ја инсталирав микробрановата печка и заштедив 150 евра за инсталација“.

„Резервиравме соба во евтин хотел во Лисабон. Фотките на веб-сајтот не покажуваа дека тоалетната школка и креветот се едно до друго“.

„Си купив паметен часовник за 20 долари од Wish. Претпоставувам дека си го заслужив ова“.

„Купив евтин нож“.

„Претпоставувам дека ова се најевтините седишта“.

„Ако размислувате да одите кај многу евтин фризер за да заштедите, размислете повторно“.

„Искрено, со сопругата помисливме дека е сомнително што базенот е толку евтин“.

„Никогаш во животот не сум скршил телефон. Првиот ден кога си купив нов iPhone и одбив да платам за осигурување, ми падна и ми се случи ова“.

„Сестра ми мислеше дека ќе заштеди многу пари ако сама му го скрати крзното на кучето“.

„Сопругата сакаше да купи комода за 100 евра. Ѝ реков дека јас ќе направам за помалку пари. Па, еве ја, две години и стотици долари подоцна…“

„Со колегата одлучивме да делиме хотелска соба за да ги намалите трошоците. Не го очекувавме ова“.